Over ons

Yvonne Loekemeijer

Yvonne is de grondlegger en naamgever van de Loekemeijermethode.

Toen Yvonne eerst als hulpverlener en later als moeder autisme van dichtbij meemaakte, besefte ze dat ze zich niet kon vinden in de behandelmethodes en de algemene kijk op autisme. Er wordt voornamelijk naar de cognitieve vaardigheden gekeken en nauwelijks naar de individuele persoon en het verloop van het hechtingsproces, de emotionele en sociale ontwikkeling. Daarbij is vaak de opvatting dat ontwikkeling in deze gebieden niet mogelijk is. Yvonne ervoer dat ontwikkeling wel degelijk mogelijk was zolang je maar aansluit. Liefde voor haar gezin en geloof in ontwikkeling bij autisme was de motivatie voor het ontwikkelen van de Loekemeijermethode.

Na jarenlange studie en praktijkervaring ontwierp ze niet alleen onderzoeksinstrumenten en een gehechtheidstheorie maar wist de uitkomsten van dat onderzoek ook te vertalen in een specifieke werkwijze. De Loekemeijer onderzoeksinstrumenten (ADAut) zijn inmiddels wetenschappelijk gevalideerd en dat is een unicum!  

Naast onderzoeker, hulpverlener en docent is Yvonne vooral een bevlogen pionier en schrijver. Ze heeft veel ervaring met het onderzoeken en begeleiden van kinderen, jongeren en volwassenen met autisme.

Details

Regio
Eindhoven

Specialisatie

  • Loekemeijergehechtheidsonderzoeker en hulpverlener
  • schrijver van de gehechtheidstheorie Autisme en Gehechtheid
  • ontwerpt de Loekemeijer onderzoeksinstrumenten ADAut
  • ontwikkelt en verzorgt de Loekemeijeropleidingen
  • autisme
  • gehechtheidsontwikkeling