Wilma Versteegen

Wilma Versteegen 2018-07-01T08:16:21+00:00

Wilma Versteegen is eigenaar van Intenz Coaching en is sinds januari 2017 gelicenseerd Loekemeijer gehechtheidsonderzoeker.

Met heel veel zin en met een hoge verwachting begon ik in september 2016 aan de scholing voor Loekemeijer onderzoeker. De wijze waarop Yvonne Loekemeijer naar de ontwikkeling van mensen kijkt, met mensen omgaat en wil aansluiten op de eigenheid van de persoon, voelde voor mij als ‘thuiskomen’. Het onderstreept mijn visie op de ontwikkeling geheel. Met een kleine groep cursisten, de enthousiaste ontwikkelaar Yvonne en ervaringsdeskundige Karin ging ik dit avontuur aan. En was het de juiste keuze? JAZEKER!

De scholing was opgezet met een mix aan leervormen. Theorie werd afgewisseld met oefenen en verduidelijkt door de ervaringsdeskundige. Een moeder vertelde vanuit haar ervaring wat het effect van de loekemeijer methode op haar zoon is. En vanuit het wetenschappelijk onderzoek werd verduidelijkt hoe dit onderzoek eruit ziet en wat de bevindingen tot nu toe zijn.

De werkwijze van Yvonne Loekemeijer onderstreept mijn visie en voelde voor mij als ‘thuiskomen’.

Mijn scholing startte al direct met het bijwonen van een onderzoekstraject. Ik was en ben hier nog steeds van onder de indruk:

  • De sfeer tijdens het onderzoek die ervoor zorgde dat de betrokken cliënt en zijn ouders zich tijdens het eerste onderzoeksgesprek al na een heel korte tijd begrepen voelden.
  • De eyeopeners die cliënt en ouders tijdens de onderzoeksmomenten hadden; eyeopeners waardoor ze opeens het gedrag begrepen.
  • De openheid van Yvonne die ervoor zorgde dat de cliënt en zijn ouders zich ook open durfden te stellen en hierdoor emotioneel geraakt werden.

Nu ga ik, onder supervisie van Yvonne mijn eigen onderzoek uitvoeren. Spannend! Ik vind het zo’n mooi instrument… ik zie gewoon al tijdens het onderzoek zulke mooie dingen gebeuren!

De Loekemeijer methode zorgt ervoor dat een cliënt goed begeleid kan worden en gaat groeien in zijn ontwikkeling. En de oprechte nieuwsgierigheid, de betrokkenheid en het begrip van de onderzoeker (coach) naar de mens achter de cliënt is misschien nog wel belangrijker. Dat is wat Yvonne Loekemeijer in haar visie en handelen laat zien en uitdraagt.

Terug naar ervaringen