workshop

Workshop Autisme en Gehechtheid

De Loekemeijermethode heeft een unieke kijk op autisme. Want is vreemd of onaangepast gedrag echt zo raar? Dat ‘vreemde’ of ‘ongepaste’ gedrag past bij de fase in de gehechtheidsontwikkeling waarin jij, je partner, kind of andere naaste met autisme zich bevindt. De Loekemeijermethode leert je gedrag herkennen en goed interpreteren. Bovendien krijg je handvatten aangereikt om de gehechtheidsontwikkeling te stimuleren.

Loop jij of loopt je partner, kind of andere naaste vast in het hechtingsproces of in dagelijkse, emotionele en sociale situaties? Spreekt de Loekemeijermethode je aan en wil je weten hoe je kan aansluiten bij de gehechtheidsontwikkeling van jezelf, je partner, kind of andere naaste? Voel je welkom en meld je aan voor de workshop Autisme en Gehechtheid.

In een klein groepje en onder leiding van Yvonne Loekemeijer, de ontwikkelaar van de Loekemeijermethode, maken we er samen een leerzame dag van. Door de groep klein te houden is er voldoende aandacht voor iedereen.

Inhoud en doelen

Na een theoretische uitleg over (de visie van) de Loekemeijermethode is er veel ruimte voor de praktijk. Er kunnen casussen worden ingebracht. Aan de hand van de gehechtheidstheorie en het gehechtheidsschema plaatsen we de ingebrachte casus en de daarbij behorende gedragingen in de juiste ontwikkelingsfasen binnen de gehechtheid, bestaande uit de ontwikkeling van de gehechtheidsrelaties en de emotionele en sociale ontwikkeling. We geven je antwoorden waar je direct wat aan hebt en die direct toepasbaar zijn.

Ook gaan we uitgebreid in op hoe er met Actieve Nabijheid (de specifieke werkwijze binnen de Loekemeijermethode) kan worden aangesloten bij de ontwikkelingsfasen van de gehechtheid waarin jijzelf, je partner, kind of andere naaste zich bevindt. Je leert om ontwikkeling mogelijk te maken op basis van (aan)voelen i.p.v. trucjes aanleren op cognitief niveau. Ten slotte geven we meer informatie over de (wetenschappelijke) resultaten die geboekt worden met de methode.

Tijdens de workshop:

  • maak je kennis met de Loekemeijermethode;
  • maak je kennis de gehechtheidstheorie over autisme en gehechtheidsontwikkeling;
  • leer je gedragingen van jezelf, je partner, kind of andere naaste plaatsen binnen de ontwikkelingsfasen van de gehechtheid;
  • leer je gedragingen van jezelf, je partner, kind of andere naaste beter te begrijpen;
  • leer je de aanleiding van gedragingen van jezelf, je partner, kind of andere naaste duiden;
  • leer je de oorzaken van stress bij autisme herkennen;
  • leer je onderscheid maken tussen (aan)voelen en cognitie;
  • leer je hoe je zelf middels ‘Actieve Nabijheid’ gericht kan aansluiten om gehechtheidsontwikkeling bij autisme mogelijk te maken.

Datum, kosten en locatie

Particulieren (ouders, verzorgers, partners, naasten en andere betrokkenen) die op welke manier dan ook te maken hebben met autisme.

De eerstvolgende workshop vindt plaats op zaterdag 21 september van 10:00u-15:00u.

De kosten voor de workshop bedragen €95,- per persoon.

De benodigde lesmaterialen, koffie, thee, lekkers en lunch zijn bij de prijs inbegrepen.

De opleidingsdagen vinden plaats bij Yvonne Loekemeijer in Eindhoven.