Opleiding Loekemeijer gehechtheidsonderzoeker

Opleiding Loekemeijer gehechtheidsonderzoeker 2018-10-02T17:43:35+00:00

Opleiding voor professionals die willen werken volgens de Loekemeijermethode

Wij leiden professionals op die onder licentie met de Loekemeijermethode mogen gaan werken. Onze opleiding Loekemeijer gehechtheidsonderzoeker is bestemd voor professionals in het sociale werk, die zich onze onderzoeksinstrumenten, theorie en werkwijze eigen willen maken en uitdragen in hun werk of eigen praktijk. Je wordt op unieke en persoonlijke wijze opgeleid door de ontwikkelaar en oprichter van de Loekemeijermethode en de ervaringsdeskundigen.

Tijdens de opleiding Loekemeijer gehechtheidsonderzoeker word je erop voorbereid om zelf Loekemeijer gehechtheidsonderzoeken uit te voeren. Dit houdt in dat je middels de Loekemeijer onderzoeksinstrumenten zeer nauwkeurig in kaart leert te brengen in welke ontwikkelingsstappen iemand zich bevindt in zijn of haar gehechtheidsontwikkeling, bestaande uit de:

  • ontwikkeling van de gehechtheidsrelaties (hechting)
  • emotionele ontwikkeling
  • sociale ontwikkeling

Ook leer je om onderscheid te maken of iemand reageert vanuit (aan)voelen of vanuit zijn cognitie, de aanleiding van iemands gedragingen, emoties en gevoelens aan te duiden en de oorzaken van stress te achterhalen.

Daarnaast ben je als Loekemeijer gehechtheidsonderzoeker in staat om op basis van de onderzoeksresultaten gericht advies en persoonlijke hulpverlening te bieden aan de onderzochte zelf, zijn of haar naasten en andere betrokkenen zoals collega hulpverleners.

Meer informatie over de opleiding vind je via het menu aan de linkerkant.

Ervaringen met de opleiding

Johan de Vlugt

Enthousiast ben ik als professional in de zorg over de Loekemeijermethode. De opleiding bestaat uit goed onderbouwde theorie en leren als onderzoeker in de praktijk Ik kan het aanbevelen aan collega’s die hun kennis willen vergroten t.a.v. autisme en gehechtheid.

Yvonne is een bevlogen en goed docent die in staat is je mee te nemen in haar enthousiasme om zowel theorie als praktijk om te zetten naar voldoende deskundigheid om zelf gehechtheidsonderzoeken af te nemen.

Johan de Vlugt, Devlugtcoaching
Lees verder

Met heel veel zin en met een hoge verwachting begon ik aan de scholing voor Loekemeijer onderzoeker. De wijze waarop Yvonne Loekemeijer naar de ontwikkeling van mensen kijkt, met mensen omgaat en wil aansluiten op de eigenheid van de persoon, voelde voor mij als ‘thuiskomen’. Het onderstreept mijn visie op de ontwikkeling geheel.

Met een kleine groep cursisten, de enthousiaste ontwikkelaar Yvonne en ervaringsdeskundige Karin ging ik dit avontuur aan. En was het de juiste keuze? JAZEKER!

Wilma Versteegen, IntenZ Coaching
Lees verder