Ervaringen met de Loekemeijermethode

Ervaringen met de Loekemeijermethode 2018-10-02T17:39:36+00:00

Lees de ervaringen met de Loekemeijermethode vanuit verschillende invalshoeken.
Wil je jouw ervaring delen? Mail deze dan naar info@yvonneloekemeijer.com. Wij stellen dit zeer op prijs.

Na autisme onderzoek zijn cliënten vaak benieuwd naar waar zij zich precies in hun ontwikkeling bevinden. Collega’s komen met dezelfde vraag. De Loekemeijer onderzoeksinstrumenten geven hier antwoord op. In het kader van behandeling hebben we nu de benodigde informatie om aan te sluiten op de verschillende ontwikkelingsstappen waarin de cliënt zich bevindt in zijn gehechtheidsontwikkeling.

Met de kennis die wordt opgedaan vanuit de zeer zorgvuldig geformuleerde onderzoekspunten, verloopt het autisme-onderzoek ook gemakkelijker. Sommige onderzoekspunten worden nu als aanvulling op de ASS-diagnostiek, na het DSM-V-interview, bevraagd.

Wanneer iemand zich na het diagnostisch onderzoek niet kan vinden in de diagnose autisme, wordt het Loekemeijer gehechtheidsonderzoek gebruikt als “second opinion”. Door dit onderzoek wordt men meegenomen in wat autisme inhoudt en vindt er herkenning plaats. We zien dat hierdoor beter wordt begrepen wat autisme inhoudt en men zich toch in de diagnose kan vinden.

Carmen, De autismespecialist/GGZ inGeest

Op aanraden van een andere moeder van een kind met autisme hebben mijn zoon Arjan en ik ons in het voorjaar van 2016 gemeld bij Yvonne Loekemeijer in Eindhoven. Arjan was toen 16 jaar oud. Na zeker tien onderzoeken tussen zijn 4e en 12e jaar waren achtereenvolgens een leervoorsprong, hoogbegaafdheid, ADHD, onverwerkt verdriet door het plotseling overlijden van zijn vader en uiteindelijk Asperger geconstateerd, maar dat was helaas geen opmaat voor een geslaagde weg om zich verder te ontwikkelen.

Ook in de jaren na de diagnoses leek zijn schoolloopbaan, die was vastgelopen in de brugklas van het gymnasium, maar niet goed opgepikt te kunnen worden. Hij werd overal na korte tijd ziek: op het speciaal onderwijs en op de dagbehandeling bij een gerenommeerd instituut. Hij stopte in die jaren langzamerhand met al zijn hobby’s buitenshuis en trok zich steeds verder terug op zijn kamer.

Arjan en zijn moeder
Lees verder

Oorzaken of gevolgen

Bij jonge mensen met een vorm van autisme loopt de ontwikkeling van een kind naar volwassenheid wat anders dan men verwacht of dan je soms zou willen. In ons gezin bleken 3 van de 4 mensen in het autistisch spectrum te zitten (waaronder mijn partner), wel allemaal met een heel andere problematiek/ uitdaging.

In de afgelopen jaren ben ik daar flink tegen aan gelopen en heb ik mij regelmatig afgevraagd hoe ik dit kon verbeteren en heb ik me erg moedeloos gevoeld. Mij werd eigenlijk altijd verteld “Leg je daar maar bij neer dat hoort er nu eenmaal bij”. Daar heb ik eigenlijk nooit vrede mee gehad.

Martijn
Lees verder

De Loekemeijermethode is a game changer!

Ik ben met de nodige scepsis aan het coachingstraject van Loekemeijer begonnen. Nu twee jaar later is de conclusie duidelijk: de methode werkt! Ik zit uiteraard nog steeds in het autistisch spectrum, maar mijn leven is totaal veranderd.

Ik kan nu wél anderen aanvoelen en begrijpen. Wederkerigheid is geen abstract begrip meer. En vastlopen op de simpelste dingen gebeurt ook niet of nauwelijks meer. Overprikkeling blijft lastig, maar is inmiddels niet meer verlammend. Ik kan nu gewoon mezelf zijn, zonder dat het problemen oplevert. Dat gun ik iedereen met een autistische spectrum stoornis. Voor henzelf én voor hun omgeving.

Beatrijs Zondag

Bijna 2 jaar geleden zijn mijn vriend en ik het onderzoekstraject in gegaan om de relatie tussen ons en tussen mijn vriend en zijn gezin te verbeteren. Ik voelde dat we steeds verder uit elkaar groeide. We begrepen elkaar niet. Als ik iets vervelend vond en ik zei er iets van, bleef mijn vriend toch steeds op dezelfde manier reageren. Het was een en al ruzie. Ik besefte dat hij dit door zijn autisme natuurlijk niet expres deed en ging nadenken over mijn eigen rol in deze situaties.

Met Yvonne zijn we toen aan de slag gegaan met het leren communiceren en meer belangstelling hebben in elkaar. Mijn vriend heeft daarin enorm grote stappen genomen, hij heeft meer begrip voor mij gekregen en ik begrijp zijn denkwijze een stuk beter.

Yvonne werkt op een hele prettige manier, ik heb nog nooit het gevoel gehad dat ik iets fout deed. Ze heeft begrip voor beide partijen in elke situatie. Elke stap is er een en dat is een overwinning. Ik ben trots op mijn vriend omdat hij zich voor de volle 100% in heeft gezet, en ik ben heel blij dat Yvonne ons geholpen heeft. Zonder haar begeleiding waren we nooit zo ver gekomen!

Dieke

De Loekemeijermethode stelt je in staat om te doen wat veel zorgverleners nastreven: zorg op maat bieden. Door eerst per ontwikkelingsgebied van de gehechtheid (de gehechtheidsrelatie, emotionele ontwikkeling en sociale ontwikkeling) te onderzoeken in welke ontwikkelingsstappen iemand zich bevindt, kun je met de begeleiding hierop aansluiten.

Zonder de onderzoeksinstrumenten is het moeilijker om te herkennen in welke ontwikkelingsstap iemand zit. Dat zullen veel zorgverleners herkennen. Het niet aansluiten, kan een groot struikelblok zijn in de “behandeling”.  Kortom, de Loekemeijermethode is goud, voor zowel degene met autisme als de zorgverlener.

Vera, GGZ In Geest

Jij bent anders

Jij bent anders
Ik heb een ander contact met jou,
anders dan anderen,
maar zo speciaal

Toch heb ik vaak het gevoel dat ik bij je faal,
wanneer je boos wegloopt
en ik mij zo onmachtig voel,
want ik weet dat jij dit zo niet bedoelt

Sabine
Lees verder
Johan de Vlugt

Enthousiast ben ik als professional in de zorg over de Loekemeijermethode. De opleiding bestaat uit goed onderbouwde theorie en leren als onderzoeker in de praktijk Ik kan het aanbevelen aan collega’s die hun kennis willen vergroten t.a.v. autisme en gehechtheid.

Yvonne is een bevlogen en goed docent die in staat is je mee te nemen in haar enthousiasme om zowel theorie als praktijk om te zetten naar voldoende deskundigheid om zelf gehechtheidsonderzoeken af te nemen.

Johan de Vlugt, Devlugtcoaching
Lees verder

Met heel veel zin en met een hoge verwachting begon ik aan de scholing voor Loekemeijer onderzoeker. De wijze waarop Yvonne Loekemeijer naar de ontwikkeling van mensen kijkt, met mensen omgaat en wil aansluiten op de eigenheid van de persoon, voelde voor mij als ‘thuiskomen’. Het onderstreept mijn visie op de ontwikkeling geheel.

Met een kleine groep cursisten, de enthousiaste ontwikkelaar Yvonne en ervaringsdeskundige Karin ging ik dit avontuur aan. En was het de juiste keuze? JAZEKER!

Wilma Versteegen, IntenZ Coaching
Lees verder