Gehechtheidsontwikkeling en stress

Gehechtheidsontwikkeling en stress 2018-09-11T08:45:37+00:00

Gehechtheidsontwikkeling en stress

De Loekemeijer-methode is zo ontwikkeld dat de oorzaken van stress, paniek, weerstand, overprikkeling, oververmoeidheid, depressiviteit, fysieke klachten en een burn-out kunnen worden achterhaald.

Gevoelens van stress, paniek, angsten, weerstand, overprikkeling, oververmoeidheid, depressiviteit, fysieke klachten en een burn-out komen vaak voor bij iemand met autisme. Dit kan vele oorzaken hebben en is afhankelijk van de ontwikkelingsstappen van de gehechtheid waar iemand zich in bevindt, de mate van Actieve Nabijheid en iemands opgedane (levens)ervaringen. De manier waarop en de mate waarin stress tot uiting komt, verschillend uiteraard per persoon.

Als iemand zich in een lage ontwikkelingsstap van de gehechtheid bevindt, heeft diegene nog niet de mogelijkheid ontwikkeld om zelf zijn (kleine en grote) trauma’s, sensorische prikkels, stress, indrukken, vermoeidheid, emoties, gevoelens en gedachten te overzien, reguleren of enigszins te verminderen. Het is nog noodzakelijk dat hij Actieve Nabijheid krijgt. Gebeurt dit niet of onvoldoende, dan blijven de gevoelens van stress zich opstapelen, wat uiteindelijk kan leiden tot angsten, depressies of een burn-out.