Gehechtheidsonderzoek en hulpverlening jongeren en volwassenen

Gehechtheidsonderzoek en hulpverlening jongeren en volwassenen 2018-10-11T07:31:53+00:00

De Loekemeijermethode voor gehechtheidsonderzoek en hulpverlening bij jongeren en volwassenen

Een traject voor gehechtheidsonderzoek en hulpverlening bij jongeren en volwassenen bestaat uit een combinatie van gehechtheidsonderzoek en persoonlijke begeleiding.

Het gehechtheidsonderzoek vormt een startpunt in de hulpverlening. Door middel van de Loekemeijer onderzoeksinstrumenten onderzoeken wij in welke ontwikkelingsstappen van de gehechtheidsontwikkeling je je bevindt. Dat houdt in dat we via vele onderzoekspunten nagaan in welke ontwikkelingsstappen je zit met betrekking tot:

  • de ontwikkeling van de gehechtheidsrelatie met gehechtheidspersonen
  • de emotionele ontwikkeling
  • de sociale ontwikkeling

Een gehechtheidsonderzoek maakt meestal deel uit van een traject, maar kan ook als een op zichzelf staand onderzoek worden uitgevoerd. Andersom kan hulpverlening, afhankelijk van de situatie, ook los van een onderzoek worden geboden.

Kennismaking

Tijdens een vrijblijvend gesprek voor gehechtheidsonderzoek en hulpverlening bij jongeren en volwassenen maken we kennis met elkaar. Wij geven uitleg over de mogelijkheden die de Loekemeijermethode te bieden heeft. Het kennismakingsgesprek vindt doorgaans plaats op kantoor, maar het kan ook telefonisch. In overleg is een huisbezoek ook mogelijk.

Indien we besluiten tot een gehechtheidsonderzoek en/of hulpverlening, maken we afspraken over de gespreksdata en betaling. Als er sprake is van financiering uit een PGB, kunnen we helpen met het invullen van de benodigde formulieren.

Nadat alle afspraken zijn gemaakt en de financiering is geregeld, kan het onderzoek of de begeleiding beginnen.

Vooronderzoek

Voorafgaand aan de onderzoeksgesprekken voor gehechtheidsonderzoek en hulpverlening bij jongeren en volwassenen word je verzocht om online een vragenlijst in te vullen. De beantwoording van deze vragen helpen de onderzoeker de onderzoeksgesprekken voor te bereiden.

Onderzoeksgesprekken

Het gehechtheidsonderzoek wordt uitgevoerd door een gelicenseerde Loekemeijer gehechtheidsonderzoeker. Het onderzoek bestaat uit meestal drie intensieve persoonlijke gesprekken van gemiddeld 2 uur. Via vele onderzoekspunten gaan we uitgebreid in op:

We adviseren je om tijdens deze gesprekken iemand mee te brengen die je goed kent, bijvoorbeeld je partner, ouder, vriend of vaste begeleider.

Tijdens de onderzoeksgesprekken ontvang je, waar mogelijk, al praktische adviezen.

Onderzoeks- en adviesverslag

Na afloop van het onderzoek schrijven we een uitgebreid onderzoeks- en adviesverslag. Je krijgt de mogelijkheid om het verslag te lezen en becommentariëren voordat we een definitieve versie leveren.

Hulpverlening

Na afloop van het onderzoek is het mogelijk je traject voort te zetten in de vorm van persoonlijke hulpverlening. Ook is het mogelijk om een informatieve bijeenkomst te organiseren voor betrokkenen (familie, naasten, begeleiders, school, werk) om hen uitleg te geven over de onderzoeksresultaten.

Tarieven

• Het kennismakingsgesprek is vrijblijvend. Er worden geen kosten voor in rekening gebracht.

• Onderzoekstraject particulier (vooronderzoek, drie onderzoeksgesprekken en een uitgebreid onderzoeks- en adviesverslag): € 1.275,00 (incl. btw).

• Voor de tarieven van een informatieve bijeenkomst en persoonlijke hulpverlening verwijzen wij naar de website van de gehechtheidsonderzoeker.

Een redelijke uitloop van een afspraak wordt niet in rekening gebracht.
Onze trajecten worden vaak geheel of gedeeltelijk vergoed vanuit PGB/WMO
Bedrijven, gemeenten en instellingen op aanvraag.

Meer informatie/aanmelden

Meer informatie vind je in onze folders. Deze kun je ook gebruiken bij de aanvraag van PGB/WMO.

Vind een gehechtheidsonderzoeker

Meld je aan voor gehechtheidsonderzoek en/of hulpverlening

Als je geïnteresseerd bent in een onderzoekstraject of meer informatie nodig hebt, neem dan contact op met een gehechtheidsonderzoeker bij jou in de buurt.
Vind een gehechtheidsonderzoeker

Let op: in verband met de grote belangstelling, hanteren we een wachtlijst voor de onderzoekstrajecten.