Carmen Lisman GZ-psycholoog i.o. tot Specialist (GGZ inGeest)

Carmen Lisman GZ-psycholoog i.o. tot Specialist (GGZ inGeest) 2017-12-20T19:35:30+00:00

Carmen Lisman is GZ-psycholoog bij GGZ inGeest (Amsterdam e.o.). Zij werkt sinds 2015 met de onderzoeksinstrumenten en theorie van Loekemeijer (voorheen Ebla). Carmen gebruikt de resultaten en bevindingen in het wetenschappelijk onderzoek dat zij verricht in het kader van haar opleiding tot Specialist.


“Na autisme-onderzoek zijn cliënten vaak benieuwd naar waar zij zich precies in hun ontwikkeling bevinden. Collega’s komen met dezelfde vraag. De Loekemeijer onderzoeksinstrumenten geeft hier antwoord op. In het kader van behandeling hebben we nu de benodigde informatie om aan te sluiten op de verschillende ontwikkelingsstappen waarin de cliënt zich bevindt in zijn gehechtheidsontwikkeling.

Met de kennis die wordt opgedaan vanuit de zeer zorgvuldig geformuleerde onderzoekspunten, verloopt het autisme-onderzoek ook gemakkelijker. Sommige onderzoekspunten worden nu als aanvulling op de ASS-diagnostiek, na het DSM-V-interview, bevraagd.

Wanneer iemand zich na het diagnostisch onderzoek niet kan vinden in de diagnose autisme, wordt het Loekemeijer gehechtheidsonderzoek gebruikt als “second opinion”. Door dit onderzoek wordt men meegenomen in wat autisme inhoudt en vindt er herkenning plaats. We zien dat hierdoor beter wordt begrepen wat autisme inhoudt en men zich toch in de diagnose kan vinden.”

7 januari 2017